divendres, 11 de maig del 2012

Paraula de "El Cronista"


REF.: CRÒNICA06

CRÒNIQUES DEL BÈLIT.

ESDEVENIMENT: 8è. CAMPIONAT DEL MÓN DE BÈLIT.
DATA:  05-05-2012 i 06-05-2012. (8na.jornada). 
LLOC: JARDINS IGNASI BOSCH i REITG.
              BARRI DE SANT NARCÍS/GIRONA.

Vuitena jornada del 8ê. CAMPIONAT DELMÓN DE BÈLIT, la darrera de la fase lliga ... tot es
va aclarint ... però encara queda campionat, segur !.  ... o no ?. Al final de la crònica ho explico ...  REFER, S´ACLARIT.
Han tornat els barcelonins, CASUS BÈLIT i BELINQUÈNCIA, amb sort diferent ... ja ho veureu més endavant.
Doncs sí, el barcelonins BELINQUÈNCIA han tornat amb molta força. Van encetar la vuitena jornada amb una victòria –la seva primera en aquest campionat- tot guanyant a BELITÀIRES per 860/575 “canes”. Gairebé es va decidir tot en el primer torn, en assolir BELINQUÈNCIA 380 “canes” més 115 “canes extres”. L´error de càlcul del capità dels BELITÀIRES va ser “funest” pels interessos del seu equip, abocant-los a la derrota.
L´altre equip barceloní, els santsencs CASUS BÈLIT, no es van estrenar amb igual sort. Van perdre per un ajustat 665/545 “canes” en front dels imprevisibles NEMBERGUAN. Val a dir, és gairebé impossible guanyar un partit sense accions defensives ... CASUS BÈLIT només va fer una recollida ... clar, no ?.
MITJA CANA VAL vs ELS BONS. Partit on hi havia molt en joc ... tant a uns com als altres  solament els valia la victòria per poder seguir en el campionat. Així doncs, partit molt intens i igualat. Finalment, ELS BONS es van imposar per 690/530 “canes” certificant la seva classificació per a la fase eliminàtoria. L´esmentat resultat, d´altra banda, significa l´adéu de MITJA CANA VAL.
L´esperat “derbi/duel” entre els barcelonins, partit de màxima rivalitat, BELINQUÈNCIA vs CASUS BÈLIT, es tenien moltes ganes. Només cal veure “la pancarta” que duia CASUS BÈLIT – no són tontos, potser patrocinats discretament per Medyah Marcq Corporeixonn- tot tocant la gaita ... això de la gaita és ben real !. Tan real com que van tocar la gaita lúdicament per a tothom, tot passejant pels carrers del Barri de Sant Narcís ... esportivament només  ho van fer pels seus “entranyables” BELINQUÈNCIA. Els hi van tocar d´allò més ... ho van deixar clar, CASUS BÈLIT 665 / BELINQUÈNCIA 595. A part, finalment no va ser necessari cap mena de desplegament de les forces d´ordre públic, arran d´aquest “belicasus” partit, com s´havia anunciat en el blog barceloní ... esportivitat i bon rotllo, BÈLIT és BÈLIT, hi guanya el BÈLIT.
   LÍMIT-7 vs CONSTRUCCIONES CAÑI, un altre partit d´infart. LÍMIT-7 al límit, podien haver segellat la seva classificació per a la fase eliminatòria. Quant a CONTRUCCIONES CAÑI van seguir el seu tarannà guanyador tot i estar ja classificats. Resultat final 650/445 “canes” per a CONTRUCCIONES CAÑI.
Encetant el diumenge, CAN BARRACA 470 / MOSQUETES MORTES 615. Certament un resultat sorpresa, o no ?. ... hi ha qui ... !. Als MOSQUETES MORTES els era imprescindible guanyar per mantenir aspiracions d´assolir la fase eliminatòria, ho van aconseguir. Molt bona eficàcia en atac, 10 de 12 accions atacants. També en defensa, 4 accions. CAN BARRACA, amb tots els seus “pesos pesants”, partit ben lluny de les seves mitjanes habituals. Principalment en defensa, aspecte sempre molt ben treballat, en  aquest partit solament 2 accions. Relaxació ... ?. “pàjara” ... ?. Tot és opinable !.
BELINQUÈNCIA vs CASANOVA TEAM. Els darrers ja tenien la feina feta, “tot al sac i ben lligat”, és a dir classificats per a la fase eliminatòria. BELINQUÈNCIA, com ja s´ha comentat abans, venien molt forts i necessitaven guanyar, sí o sí. No els va “tremolar” la cana, van acabar apallissant als CASANOVA TEAM per 665/355 “canes”.
La nova màquina cada vegada més “engreixada”. És LA FAMILIA, només cal veure les estadístiques, -11 de 12 accions atacants, 7 accions defensives, 1.270 “canes”, 135 “canes extres”-, déu n´hi do !. ... o no ?. CASUS BÈLIT, 5 de 12 accions atacants, 0/cap accions defensives, 340 “canes”, 0/cap “canes extres”. Amb totes aquestes dades la definició era ben senzilla d´interpretar, LA FAMILIA 1.405 / CASUS BÈLIT 340, ben clar !!!.
Més bèlit, ESPLAI SANT NARCÍS vs BELINQUÊNCIA. Els “belinquents” tornen a mostar les seves ganes davant uns “hiperpassius” ESPLAI SANT NARCÍS. ESPLAI SANT NARCÍS, mai millor dit, aquest partit és “d´esplai”. Massa esplai, en el segon torn no van anotar cap cana. Així impossible. BELINQUÈNCIA molt regulars atacant en tots dos torns i un total de 9 accions defensives s´imposen per 610/160 “canes”.
I apareix la pluja, diumenge tarda, encara hi havia molt a fer ...
Això de la pluja sovint porta sorpreses, fins i tots sorpreses majúscules ...
LOS PRIMOS perden el seu primer partit, què dius ara ?. Doncs així va ser, ja no hi ha cap equip imbatut!.
ESPLAI SANT NARCÍS ja havia estat d´esplai el matí, ara venien amb “les piles” ben carregades i sota la pluja amb autorització de “l´àrbitra” i ambdós capitans es van desfer de LOS PRIMOS amb contundència. LOS PRIMOS van fer molt “el primo”, sobretot en el segon torn anotant unes tristíssimes 65 “canes”. Resultat final, ESPLAI SANT NARCÍS 685 / LOS PRIMOS 390. En aquest partit la pluja va fer estralls, només cal veure el seguiment d´anotació de “canes” 450-325-100-65.
I més pluja ... amb el mateix criteri d´autorització arbitral i d´ambdós capitans, els dos darrers partits de la jornada.
LOS PRIMOS vs BELINQUÈNCIA. Quin goig això del bèlit plujós ... suspensió temporal arran de la pluja ... cal evitar mals majors !. ... continuació !. ... definició !. ... LOS PRIMOS 760 / BELINQUÈNCIA 455. LOS PRIMOS van superar el “shock” del partit anterior.
ESPLAI SANT NARCÍS eufòric després del magnífic resultat del partit anterior, CASUS BÈLIT amb l´ansietat d´haver de guanyar per obtenir la classificació per a la fase eliminatòria i pluja abundosa ... eren els ingredients d´aquest partit. Això va ser massa per CASUS BÈLIT, no van poder superar ni l´ansietat ni la pressió “sucumbint” davant els eufòrics ESPLAI SANT NARCÍS tot perdent la possibilitat d´accedir a la fase eliminatòria. Per més “inri” aquesta pèrdua és en benefici dels seus “arxirivals i entranyables” BELINQUÈNCIA., vaja ... vaja !!!.
Com deia en començar la crònica, aquesta era la darrera jornada, però el campionat no s´ha acabat, ni de bon tros. Queden els partits aplaçats, són els següent,
- GRUP A. LOS PRIMOS vs BELITÀRIES.
- GRUP B. MITJA CANA VAL vs DESIBÈLITS AEPC.
                   LÍMIT-7 vs TARONGES.
                   TARONGES vs DESIBÈLITS AEPC.
Aquests partits es jugaran entre els dies 12 i 13 de maig, en cas de no jugar-se el CADB –Comité Arbitral Disciplinari del Bèlit- actuarà d´ofici resolent-ne els resultats.
Ara com ara, només hi ha ferm l´eliminació de CASUS BÈLIT, EL FORN i MITJA CANA VAL. La classificació final d´ambós grups anirà en funció del resultats dels partits aplaçats ... molt a dir encara !. Qui serà primer de cada grup, lliurant-se de la primera eliminatòria ... ?. Quin seran els encreuaments a la fase eliminatòria ... ?. La resposta ... en la propera crònica i més !.
Per això, això és BÈLIT i BÈLIT del bo !!!.
                                                                                                                                          “El cronista”.

IMATGES DEL DUEL XAVA

Passeig lúdic cap el camp de bèlit.
Targeta groga pel Lico!
El Xose Mari sembla estar en forma.
Belit congelat en l'espai temps.
Recollida perfecta de l'Aitor Rivas.
La vida del belitista implica altres obligacions.

Segur que has portat els bèlits?
Què fàcil és opinar des de l'ombra...
Amics per sempre lailo lailo lailo laaaa...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada