dimarts, 23 de març del 2021

El Bèlit de Sant Narcís present a Vic

CRÒNIQUES DEL BÈLIT.

ESDEVENIMENT:  TALLER DEL JOC DEL BÈLIT.

DATA:  23-març-2021.

LLOC:  ESPAIS EXTERIORS APORTATS PER L’UVic.

               VIC/OSONA/BARCELONA.
Des del març del 2020 s’havia concertat realitzar un “Taller del Joc del Bèlit” dins l’assignatura de Jocs Populars i Tradicionals als alumnes de 4t.Grau de CAFE (Ciències de l’Activitat Física i l’Esport). Tanmateix, arran de la pandèmia COVID-19 es va tenir que suspendre.

Renovats el contactes, aquest any, tot salvant les prescripcions proposades per la Generalitat de Catalunya en matèria de salut, es va poder realitzar aquesta activitat.

S’hi van desplaçar, en JORDI BARÓ, CARLES BOSSACOMA, MIQUEL GIL VILÀ, MARTÍ MERINO i JOAQUIM BUSQUETS.

Es va realitzar un “taller de bèlit” en espai obert, atenent  fins a vint-i-vuit alumnes, repartits en dos grups de catorze alumnes, amb una durada del noranta -90- minuts per grup/sessió. Tots els desplaçats hi van poder aportar, ensenyar els seus coneixements/habilitats i atendre qualsevol qüestió plantejada sobre el “joc del bèlit”. Cada sessió va acabar amb un partit per tal d’aplicar el que per vídeo i explicacions “a camp” rebudes podia esdevenir el joc.

Cal agrair la molt bona disposició de la UNIVERSITAT DE VIC/FACULTAT D’EDUCACIÓ i, molt especialment, al professor JOAN CALLERISA/Docent d’aquest matèria.

Tant de bo, tinguem més activitats d’aquest tipus.

Una manifestació més per a preservar la cultura i el joc tradicional.

Així sia,

                                                                                                 El cronista.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada