divendres, 2 de maig del 2014

El Cronista ens fa cinc cèntims de les darreres actuacions belitaires



CRÒNIQUES DEL BÈLIT.

ESDEVENIMENT: 10è. CAMPIONAT DEL MÓN DE BÈLIT.
FASE CLASSIFICACIÓ.
DATES: 26/04/2014 i 27/04/2014. (CINQUENA JORNADA).
                                 
LLOC:   JARDINS IGNASI BOSCH i REITG.
BARRI DE SANT NARCÍS/GIRONA.

CINQUENA JORNADA.
  
Després del cap de setmana de descans previst en el calendari oficial, es tornava a l´activitat amb una cinquena jornada ... ben atapeïda de partits  ... “el desembarcament” i entrada en competició de l´equip barceloní TOT BÈLIT ... saber si encara quedaria algun equip amb la condició d´imbatut ...
senzillament, la jornada donava per a molt ... !.

Estendard dels Totbèlit amb la inscripció "Viurem lliures o morirem jugant" (Foto: Quim Busquets)
La jornada del dissabte, en sessió de matí, va començar amb un aplaçament pactat entre els capitans dels BELITAIRES i EL FORN.

Arribava l´estrena de TOT BÈLIT ... tanmateix EL FORN no es va presentar al partit i per aquesta raó, seguint la normativa, es va donar com a guanyador als barcelonins TOT BÈLIT.

Definitivament, TOT BÈLIT va poder entrar en acció, el contricant era el potent CAÑI ARME.
Segurament no era el millor escenari pels barcelonins, però després de les “sorpreses” esdevingudes en jornades anteriorss ... calia veure quines evolucions aportava TOT BÈLIT i quina versió mostraria CAÑI ARME.
El primer torn va ser força igualat, 375 “canes” a 220 “canes” favorables a CAÑI ARME. Semblava que es prenien “la talla/cana/mida”, però va ser solament un miratge ... en el segon torn els CAÑI ARME van apretar d´allò més en atac assolint 520 “canes” desmuntant tota possibilitat de reacció dels TOT BÈLIT. El resultat final va ser ben eloqüent, CAÑI ARME 895 “canes” TOT BÈLIT 280 “canes”.

La continuació era TARONGES vs BELITAIRES, els primers es presentaven com a clars favorits. Els pronòstic es va fer ferm ben aviat i, més encara en presentar-se els BELITAIRES amb només cinc jugadors. Així doncs el partit no va tenir història, clara victòria dels TARONGES per 500 “canes” a 140 “canes”. Deia, ben cert, que el partit no va tenir història però sí una “anècdota” curiosa ... els BELITAIRES van anotar més “canes extres -100-” que “canes realitzades -40-“. Ben curiós !.
Els "cuidados" del camp de bèlit. Cal observar els aspersors. (Foto: Quim Busquets)
Ja en sessió de tarda tornaven a entrar en competició els TOT BÈLIT en un partit de pronòstic incert enfrontant-se als BELITAIRES.
Les coses no van començar massa bé pels BELITAIRES, d´entrada dos dels seus cinc jugadors es van guanyar una “tarja groga” per “indumentària no adequada”. Val a dir, certament, haver aportat el disseny de la samarreta que lluiran en properes dates.
En el primer torn, els “pixapins” –un dels adjectius assignats a TOT BÈLIT, per cert amb molt carinyo- aconseguien avantatjar lleugerament als BELITAIRES per 205 “canes” a 190 “canes”, tot i cedir 55 “canes extres”. Les “canes” seguien amunt en el segon torn ... els BELITAIRES es van mostrar més efectius i finalment es van desfer dels TOT BÈLIT per 505 “canes” a 355 “canes”.

La sessió de diumenge va començar amb “efectes hidrofòbics”.
Un per causa natural/metereològica ... l´altre artificial/logístic.
M´explico, la nit anterior havia plogut i clar ... ! a primera hora del matí un desajust horari en el sistema de reg i clar ... !.

Aquests fets van deixar el camp-A “inbelitable”, però això no és motiu suficient per aturar el normal funcionament del Campionat del Món ... DE CAP MANERA !. Entre jugadors, capitans, àrbitres i organització s´ho van “manegar” tot habilitant el camp-C i així poder seguir amb el normal desenvolupament del calendari previst.

En Juan Cebrián (Taronges) i el bèlit aquàtic. (Foto: Quim Busquets)
S´iniciava amb un partit d´allò més “calent”, CAÑI ARME vs TARONGES. Ambdós ja havien patit una “relliscada” inesperada en jornades anteriors i no convenia repetir. També calia anar prenent “el pols” en partits complicats.
En el primer torn empat total, 240 “canes” per cada equip i dos eliminats per equip. El segon torn fou més fluix en anotació, 215 “canes” pels CAÑI ARME per 150 “canes” dels TARONGES. Un partit que s´esperava amb una intensitat elevada per la qualitat dels dos contrincants, va derivar en un partit ensopit i ranci, llevat les cinc -5- accions defensives realitzades per en JAUME GARCIA. El resultat final va ser CAÑI ARME 455 “canes” TARONGES 390 “canes”.

En Martín Merino en plena acció. (Foto: Juanjo Valeros)
A continuació, CANA-DENCS vs ELS BONS REVOLUTION, partit que s´havia ajornat per pluja el 30 de març.
ELS BONS REVOLUTION amb només sis jugadors van plantar cara als CANA-DENCS, fins i tot en el darrer llançament van tenir l´oportunitat d´endur-se la victòria però el seu capità –en PERE CLAPAROLS- no va estar encertat. Això va provocar un resultat gairebé insòlit ... EMPAT !. Curiosament, es va registrar empat tant en el primer torn com en el segon amb baixes anotacions. Resultat final, CANA-DENCS 340 “canes” ELS BONS REVOLUTION 340 “canes”.

En Xose de Totbèlit anant per feina mentres els companys discuteixen una jugada. (Foto: Juanjo Valeros)
OBÈLIT vs CAN BARRACA, un altre partit de “recuperació” arran de l´ajornament per “hidrofòbia” del dia 22 de març.
La previsió era d´un partit ben intens entre dos ex-campions del món i certament no va decebre gens.
En el primer torn, els OBÈLIT amb un atac molt regular però no massa efectiu anotaven 255 “canes”. El seu gran treball va estar en l´aspecte defensiu en eliminar a tres dels sis llançadors dels CAN BARRACA, deixant-los en unes molt discretes 190 “canes”.
En el segon torn es van canviar els papers, era CAN BARRACA qui apretava en defensa deixant anotar només a tres dels sis llançadors dels OBÈLIT que arribaren a 150 “canes”. Els CAN BARRACA en el seu torn d´atac van estar realment “brillants” en anotar en cinc dels sis llançaments enfilant-se fins a les 415 “canes”.
En definitiva un partit espectacular amb dos torns ben diferenciats, CAN BARRACA 605 “canes” OBÈLIT 405 “canes”.
D´aquesta forma CAN BARRACA completa els partits de la fase lliga amb un barem 5/6, aconseguint la classificació per la següent fase.  
En Martín i en Xose intentant "quedar bé" amb l'àrbitre del partit, Quim Busquest. (Foto: Juanjo Valeros)
TOT BÈLIT s´estrenava en sessió de diumenge amb un partit ben complicat contra els TARONGES, actuals campions del món. En el primer torn saltava la sorpresa i els TOT BÈLIT s´avançaven en el marcador anotant 250 “canes” per les ben “escarransides” 190 “canes” dels TARONGES. Tot semblava encaminar-se a una nova relliscada dels TARONGES –val a dir només jugaven amb sis jugadors- davant uns eufòrics TOT BÈLIT. En el segon torn els TARONGES tot i encertar solament tres dels sis llançaments van aconseguir sumar 345 “canes”. Els TOT BÈLIT, malgrat l´encert en cinc dels sis llançaments assolien 235 “canes” ... la sorpresa s´havia esvaït !. Resultat final, victòria molt ajustada per només 50 “canes” de diferència, TARONGES 535 “canes” TOT BÈLIT 485 “canes”.

La continuació era l´enfrontament dels HG2 vs “maratonians” TOT BÈLIT.
Partit molt fluix en el primer torn, HG2 190 “canes” TOT BÈLIT 115 “canes”. En el segon torn, TOT BÈLIT -100 “canes” no va reexir i HG2 els va passar pel damunt amb un compacte atac 5/6 llançaments i 370 “canes”. Resultat final, HG2 560 “canes” TOT BÈLIT 215 “canes”.

Arribava un molt esperat CAÑI ARME vs H2G, ajornat des del 5 d´abril.
Partit amb “morbo” ... pares vs nens ...
Començava el primer torn atacant CAÑI ARME. Certament una “piconadora”, cinc de sis llançaments encertats i com “qui no vol” 565 “canes”. Els HG2, astorats, en el seu torn patien tres eliminacions però anotaven unes molt meritòries 310 “canes”.
Així les coses, s´iniciava el segon torn amb un confortable coixí de 255 “canes” favorables als CAÑI ARME. Estava clar ... motius no en mancaven ... els HG2 no donarien fàcilment el braç a tòrcer ... orgull ... joventut ... habilitat ... ganes ... tot un còctel. 
El còctel dels HG2 no va ser de bon prendre pels CAÑI ARME i va deixar sense combustible la “piconadora”, molt, molt minses 90 “canes”  i quatre dels sis llançadors eliminats.
El mateix coctel, als HG2 els va provocar un efecte ben diferent. Iniciaven el seu torn d´atac amb 345 “canes” per remuntar ... en els cinc primers llançaments dos eliminats, restava solament el sisè llançador i la diferència s´havia escurçat fins a 90 “canes” ... un glopet més de còctel per en SEBAS GONZALEZ –capità del HG2- i 140 “canes” demanades. El capità dels CAÑI ARME –en JUAN ANGEL GONZALEZ- no va tragar i en un darrer esforç per revertir la situació va sol.licitar “cinta” ... n´hi havien més ... així doncs 140 “canes realitzades” més 140 “canes extres”.
“Moraleja” o moralitat, a voltes els nens tenen raó ... a voltes ... “ho pilleu”.
Resultat final, HG2 840 “canes” CAÑI ARME 655 “canes”.
Amb aquest partit CAÑI ARME completa la seva participació en la fase de lliga amb un “score” 4/6, assegurant la seva presència en la propera fase.
Mentrestant, els HG2 queden com a ùnics imbatuts en la competició ... fins quan ?.

On és el bèlit? L'estat de la gespa no estava a l'alçada de l'esdeveniment. (Foto: Juanjo Valeros)
Ja en sessió de tarda, TOT BÈLIT vs MOSQUETES MORTES.
TOT BÈLIT es presentava amb un molt regust després del bon partit realitzat con els TARONGES, per la seva part MOSQUETES MORTES venien a confirmar el bon joc desenvolupat en el decurs de la competició i refermar la seva condició d´equip revelació.
No va començar bé TOT BÈLIT. Després d´un molt bon primer llançament d´en GERARD SESPLUGUES, el capità XOSE SANCHO va “arruïnar” les  seves possibilitats en demanar 140 “canes”. En MIQUEL GIL PORTELLA, capità de les MOSQUETES MORTES, molt atent a la situació va demanar “cinta” i es va endur 140 “canes extres”.
Aquesta acció va ser determinant pel resultat final del partit, MOSQUETES MORTES 655 “canes” TOT BÈLIT 475 “canes”.
Aquest va ser el darrer partit dels TOT BÈLIT en la fase de classificació -amb un bagatge d´1/6- després de dues “maratonianes” jornades –dissabte i diumenge/matí i tarda- amb sis partits jugats.
Els caldrà esperar als resultats pendents d´aquesta fase de lliga per saber si es classifiquen per a la propera fase.
Des d´aquí, una vegada més felicitar els TOT BÈLIT per la seva implicació, “savoir faire”, competivitat i esportivitat.
Ja ho sabeu, a Sant Narcís/Girona sempre sou molt benvinguts !.

Per finalitzar aquesta cinquena jornada estava programat el partit MOSQUETES MORTES vs EL FORN que va quedar aplaçat per acord dels capitans.

Ja estem arribant al final de la fase de lliga, solament queden dues jornades -3-4 de maig i 10-11 de maig- del calendari previst, més els partits que s´han anat aplaçant.
Així doncs, encara molt a jugar ... molt a decidir ... MOLT DE BÈLIT !.

Així sia. 
                                                                                                           “El cronista”.

2 comentaris: