dimarts, 13 de maig del 2014

Desenllaç final de la fase de lliga



CRÒNIQUES DEL BÈLIT.

ESDEVENIMENT: 10è. CAMPIONAT DEL MÓN DE BÈLIT.
FASE CLASSIFICACIÓ.
DATES: 10/05/2014 i 11/05/2014. (SETENA JORNADA).
                                 
LLOC:   JARDINS IGNASI BOSCH i REITG.
BARRI DE SANT NARCÍS/GIRONA.

SETENA JORNADA.
  
Es tractava de la darrera jornada de la fase de lliga i encara quedava molt a decidir.

El primer “partit efectiu”, més endavant explicaré a què em refereixo amb aquest adjectiu “efectiu”, enfrontava TARONGES vs HG2. Als actuals campions del món, TARONGES, els calia redreçar i millorar la seva actuació en aquesta fase de lliga. La situació dels HG2 ben diferent, es presentaven com únics imbatuts, així doncs el partit donava ...
Comença atacant TARONGES, aconseguint un total de 165 “canes” ... certament, molt baixa anotació tot i patir l’eliminació de tres llançadors. Els HG2, al seu torn d’atac, realment esperpèntics ... 5 “canes”, amb dos eliminats i tres accions d’atac no reeixides. Primer torn, TARONGES 165 “canes”/HG2 5 “canes”.
En el segon torn TARONGES anota 265 “canes”, totalitzant 430 “canes”. Els hi tremolaria el braç/canell  i/o cana/bèlit als HG2? ... calia remuntar 425 “canes”. Arribant al darrer llançador anaven 95 “canes” per sota ... bon llançament d´en SEBAS GONZALEZ i demana 100 “canes” ...
el capità taronja -JAUME GARCIA- en un darrer intent de capgirar el marcador fa mesurar sense massa ànim, “de perduts, al riu i m´hi banyo”. N´hi havia més de cent, aixó significa 100 “canes” més 100 “canes extres”.
Resultat final, HG2 535 “canes”/TARONGES 430 “canes”.

DESIBÈLITS AEPC vs ELS BONS REVOLUTION, hi havia en joc el tercer lloc del grup A.
Els DESIBÈLITS AEPC no varen donar cap opció a ELS BONS REVOLUTION imposant-se en ambdós torns i éssent el resultat final DESIBÈLITS AEPC 695 “canes”/ELS BONS REVOLUTION 325 “canes”.

OBÈLIT vs CANA-DENCS. Els primers ja havien “fet els deures” assegurant la segona posició del grup A, els segons encara mantenien opcions de millorar la classificació
Els CANA-DENCS s´hi van fer de valent superant els OBÈLIT en el total d’accions defensives i en un segon torn d’atac francament brillant -aconseguint anotar tots els llançadors-, tanmateix la fluixa anotació en atac del primer torn els passava factura en un resultat final ajustadíssim, OBÈLIT 420 “canes”/CANA-DENCS 390 “canes”.

El següent enfrontament, HG2 vs EL FORN. El repte estava en veure si HG2 podria mantenir la seva condició d’invicte ... EL FORN no s’hi jugava res en aquest partit.
Des d’un principi ja va quedar ben clar, no era el partit d’EL FORN ... els HG2 seguien a “la seva cana”.
EL FORN, sigui dit de passada, curiosament va superar als HG2 en accions defensives però van estar totalment negats en atac ... 65 “canes” totals. Així, impossible ... la pitjor anotació, fins ara, del present campionat!.
El resultat final aclaparador, HG2 635 “canes”/EL FORN 65 “canes”.
D´aquest manera els HG2 aconseguien confirmar el seu “status” d´únic equip invicte/imbatut de la fase de lliga, presentar la seva ferma candidatura per a les properes fases, confirmar la seva condició d´equip revelació juntament amb les MOSQUETES MORTES  i més que equip revelació, equip sensació.

BELITAIRES vs EL FORN, aquest partit tenia certa trascendència, s’hi jugaven el 5è. lloc en la classificació del grup-B.
Dos fets van marcar el resultat final d’aquest enfrontament, el capità dels BELITAIRES -MARTIN MERINO-  va cedir 80 “canes” extres ... mentre que el capità d´EL FORN -FERRAN PÈLACH- aconseguia eliminar els tres darrers llançadors contraris quan solament els hi mancaven 15 “canes” per capgirar el resultat. Senzilament, espectacular!.
Resultat final, EL FORN 335 “canes”/BELITAIRES 325 “canes”.

Altres resultats de la jornada,

ELS BONS REVOLUTION 5 “canes”/ESPAI AMPLE 0 “canes”.
DESIBÈLITS AEPC 5 “canes”/ESPAI AMPLE 0 “canes”.
OBÈLIT 5 “canes/ESPAI AMPLE 0 “canes”.

Aquests resultats es van aplicar atenent a la normativa vigent per “incompareixença” de l’equip ESPAI AMPLE.

Aquesta situació d’incompareixença va determinar que el CADB (Comitè Arbitral Disciplinari de Bèlit) acordés, resolés i determinés en reunió d’urgència l’expulsió de la competició de l’equip ESPAI AMPLE.

CASANOVA TEAM 5 “canes”/ESPAI AMPLE 0 “canes”.
CANA-DENCS 5 “canes”/ESPAI AMPLE 0 “canes”.

Aquests resultats es van aplicar atenent a la resolució presa pel CADB (Comitè Arbitral Disciplinari de Bèlit) en haver acordat l’expulsió de la competició de l’equip ESPAI AMPLE.

Una vegada finalitzada la fase de lliga, la classificació ha quedat de la següent manera,

GRUP-A   
1r. CAN BARRACA, 10 punts.
2n.OBÈLIT, 10 punts.
3r.DESIBÈLITS AEPC., 8 punts.
4t.CASANOVA TEAM, 6 punts
5è.ELS BONS REVOLUTION, 5 punts.
6è.CANA-DENCS, 3 punts.
7è.ESPAI AMPLE, 0 punts.

L’empat a punts entre CAN BARRACA i OBÈLIT, s’ha resolt mitjançant el “bèlit average” en el seu enfrontament particular. CAN BARRACA 605 “canes”/OBÈLIT 405 “canes”.

GRUP-B   
1r. HG2, 12 punts.
2n.CAÑI ARME, 8 punts.
3r.MOSQUETES MORTES, 8 punts.
4t.TARONGES, 6 punts
5è.EL FORN, 4 punts.
6è.BELITAIRES, 2 punts.
7è.TOTBÈLIT, 2 punts.

L’empat a punts entre CAÑI ARME i MOSQUETES MORTES, s’ha resolt mitjançant el “bèlit average” en el seu enfrontament particular. CAÑI ARME 900 “canes”/MOSQUETES MORTES  500 “canes”.
L’empat a punts entre BELITAIRES i TOTBÈLIT, s’ha resolt mitjançant el “bèlit average” en el seu enfrontament particular. BELITAIRES 505 “canes”/TOTBÈLIT 355 “canes”.

Així doncs, els enfrontaments per a la FASE ELIMINATÒRIA prevista pel proper cap de setmana -17 i 18 de maig- seran els següents,

OBÈLIT vs TOTBÈLIT.
DESIBÈLITS AEPC vs BELITAIRES.
CASANOVA TEAM vs EL FORN.
ELS BONS REVOLUTION vs TARONGES.
CANA-DENCS vs MOSQUETES MORTES.
ESPAI AMPLE vs CAÑI ARME.

Queden exempts d´aquesta fase eliminatòria els equips primers classificats de cada grup, CAN BARRACA i HG2.
D’altra banda l’enfrontament ESPAI AMPLE vs CAÑI ARME, no es disputarà arran de l’expulsió de la competició del primer.

Al començament em referia a “partit efectiu”. Aquest cronista pensa que és una molt mala notícia pel bèlit les reiterades “incompareixences” d’un equip o de més equips si es donés el cas. Aquests fets no fan més que desvirtuar la competició i perjudicar el normal funcionament de la mateixa.
D’altra banda, és una falta de respecte als altres competidors, a la pròpia organització i a l’entorn en general.
No és suficient en donar com a guanyador a l’equip que compareix al partit, no es un “partit efectiu”, en el nostre bèlit hi ha paràmetres que no es poden valorar sense disputar el veritable partit i d’aquest fet sempre en surt perjudicat algú i el propi bèlit.
Mai no s’havia donat una situació com aquesta. Costa molt d’entendre tenint en compte la bona estructura quant a dates lliures, la possibilitat reglamentària quant a nombre d’inscrits per equip i la normativa vigent en referència a la forma en què es poden disputar els partits.
Dissortadament, ara ja ho hem viscut, ara caldrà cercar les fórmules i sistemes adients per evitar aquestes situacions tan incomprensibles com perjudicials.
El CADB (Comitè Arbitral Disciplinari de Bèlit) té un nou repte.
Malgrat tot, el Campionat del Món segueix ben viu ... ens esperen una fase eliminatòria, quarts de final, semifinals i final ... qui hi arribarà ? ho anirem explicant.

SORT I BÈLIT A TOTHOM !.

Així sia. 
                                                                                                  “El cronista”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada