dilluns, 14 d’abril del 2014

Ja tenim aqui les cròniques de bèlit!!!



CRÒNIQUES DEL BÈLIT.

ESDEVENIMENT: 10è. CAMPIONAT DEL MÓN DE BÈLIT.
FASE CLASSIFICACIÓ.
DATES: 
22/03/2014 i 23/03/2014. (PRIMERA JORNADA).
29/03/2014 i 30/03/2014. (SEGONA JORNADA).
05/04/2014 i 06/04/2014. (TERCERA JORNADA).
12/04/2014 i 13/04/2014. (QUARTA JORNADA).
                 
LLOC:   JARDINS IGNASI BOSCH i REITG.
                BARRI DE SANT NARCÍS/GIRONA.

El dissabte 22 de març s´inaugurà el 10è.CAMPIONAT DELMÓN DE BÈLIT, fita històrica en tractar-se del 10è. aniversari del desenvolupament del bèlit a Sant Narcís en “l´era moderna”.
En aquesta edició seran catorze -14- equips que lluitaran per la glòria d´esdevenir campions del món.
També en aquesta edició, s´estrenava  material de joc homologat per la Comissió Organitzadora del Campionat del Món de Bèlit. Tanmateix, han sorgit problemes amb aquest material i s´està estudiant la possibilitat d´introduir nou material en properes jornades.

Equip HG2. (Foto: Quim Busquets)
 PRIMERA JORNADA.
  
En la sessió de dissabte, el sorteig havia estat generós i ens deparava com a primer plat l´enfrontament entre l´excampió del món OBÈLIT i ELS BONS REVOLUTION –val a dir, ELS BONS també excampions del món- però des de la temporada passada amb noves incorporacions, per això l´afegitó de REVOLUTION. No va ser un bon inici per ELS BONS REVOLUTION, ja en primer torn perdien força possibilitats en rebre tres recollides d´un molt efectiu RAMON JUANES i només poder anotar unes molt “raquítiques” 80 “canes” enfront les tampoc massa generoses 195 “canes” dels OBÈLIT. El segon torn fou més igualat, tanmateix OBÈLIT acabà imposant-se per 355 a 275 “canes”.
 
El següent partit donava entrada en escena a CAN BARRACA -també excampions del món- i als nouvinguts ESPAI AMPLE. Els de CAN BARRACA van demostrar el seu potencial des de bon començament i no varen donar cap opció a ESPAI AMPLE especialment en l´aspecte ofensiu. L´enfrontament va acabar amb un rotund CAN BARRACA 445 “canes”/ESPAI AMPLE 95 “canes”. Cal esmentar el molt bon treball defensiu efectuat per ESPAI AMPLE, aconseguint eliminar en el conjunt dels dos torns a sis -6- “canadors de CAN BARRACA. En GUSTAU CHAVEZ, tot solet, assolí quatre -4- “recollides” i una -1- “matacana”.

I tot seguit ... PLUJA ... i MÉS PLUJA ... LA TEMUDA HIDROFÒBIA !!!.
La forta tempesta que va caure va deixar el camp INBELITABLE, així doncs, es varen ajornar els partits previstos, OBÈLIT vs CAN BARRACA i ELS BONS REVOLUTION vs ESPAI AMPLE.
  
Malgrat la pluja del dissabte, gràcies a la tasca nocturna i altruista dels serveis de manteniment de la comissió organitzadora del Campionat del Món de Bèlit i la molt acurada instal.lació de drenatge del camp –cosa habitual en terres santnarcisenques- es va poder disputar sense problemes la sessió de diumenge.

TARONGES vs MOSQUETES MORTES. Els TARONGES, potser encara “tocats” per la pluja del dia anterior ens deparaven una actuació gens d´acord amb la seva condició d´actuals campions del món. Les MOSQUETES MORTES van fer una tasca defensiva excepcional aconseguint eliminar fins a set -7- “canadors” dels TARONGES. Per arrodonir la feina, en el segon torn, les MOSQUETES MORTES es van permetre materialment “aplastar” als TARONGES amb un ben concloent 345 “canes” a 130 “canes”, aconseguint anotar tots els seus canadors.
El resultat final ben aclaparador, MOSQUETES MORTES 445 “canes”/TARONGES  215 “canes”. En aquest cas, ni SANT JAUME GARCIA va poder assaborir la taronjada.
Primera sorpresa ... ?. Bèlit és bèlit ... i les MOSQUETES MORTES ben vives !.

TARONGES vs EL FORN. Els TARONGES ja havien patit un desgavell i no volien tornar-hi, per si fos poc es van trobar amb un molt molt tímid EL FORN. La conjunció d´ambdues situacions va provocar un atèntic “arrabassament”... TARONGES 830 “canes” EL FORN 165 “canes”. En JAUME GARCIA & CIA, s´havien tret la son de les orelles ... 10/12 actuacions d´atac completades.

CAÑI ARME vs MOSQUETES MORTES. Segurament els CAÑI ARME havent vist l´actuació anterior de les MOSQUETES MORTES tenien “la mosca al nas” ... no fos ...
Partit d´un caire ben ofensiu amb 1.400 “canes” totals, tot i les 140 “canes extres” anotades pels CAÑI ARME. Però les MOSQUETES MORTES mai li van perdre la cara.
Resultat final CAÑI ARME 900 “canes” MOSQUETES MORTES 500 “canes”.
Partit realment per disfrutar del bèlit d´atac i especial atenció a les dues anotacions d´en JULIAN VIZCAINO, en ambdos torns d´atac, sortida de camp (140+140 “canes”).

EL FORN vs CAÑI ARME. Semblava, talment, un dia de contrastos. Una de freda i una de calenta.
EL FORN va exhibir la seva millor versió ... els CAÑI ARME astorats davant l´encert del contari ...
Un altre partit superant les 1.000 “canes” totals, EL FORN 605 “canes” CAÑI ARME 450 “canes”.
I d´aquesta manera finalitzava la primera jornada del 10è. Campionat del Món de Bèlit.

Equip Casanova Team. (Foto: Miquel Pagès)
 SEGONA JORNADA.
  
S´iniciava la sessió del dissabte amb un atractiu HG2 vs BELITAIRES.
Es tractava de l´estrena dels joves i també nouvinguts HG2 contra els històrics BELITAIRES.
El partit no va decebre gens ni mica. Els joves HG2 s´ho portaven ben treballat i assajat ”, s´hi nota la mà del seu capità/no jugador JUAN ANGEL GONZALEZ ... i tant que s´hi nota, 530 “canes” anotades i ben repartides entre els seus llançadors. Vuit -8- accions defensives, 5 “recollides” i 3 “matacanes” ... el somni perfecte per a un inici, caldrà seguir-los, segur !!!.
Els BELITAIRES, molt tous tant el l´aspecte ofensiu com defensiu. Caldrà millorar, segur !!!.
Finalment, HG2 530 “canes” BELITAIRES 190 “canes”.

EL FORN vs HG2. Ajornat.

CAÑI ARME vs BELITAIRES. Partit sense massa història on els CAÑI ARME es van desfer amb molta facilitat dels BELITAIRES amb un prodigiós joc d´atac anotant 840 “canes”. El valor afegit és el següent, varen anotar 11/12 llançaments i sis -6- accions defensives.
El resultat final, CAÑI ARME 840 “canes” BELITAIRES 285 “canes”.

En la sessió de diumenge vam patir un altre episodi d´HIDROFÒBIA ...

CANA-DENCS vs ELS BONS REVOLUTION,
ELS BONS REVOLUTION vs DESIBÈLITS AEPC, ambdos partits ajornats.

Els Casanova Team amb Cana-Dencs. (Foto: Miquel Pagès)
TERCERA JORNADA.
  
Aquesta tercera jornada es disputava tota en sessió de diumenge.

CANA-DENCS vs CASANOVA TEAM. Cap dels dos no s´havia “estrenat” en aquest 10è. Campionat del Món de Bèlit.
Vàrem poder veure un CASANOVA TEAM molt renovat i sense el seu emblemàtic capità, en CARLES ALBERT CASANOVA ... des d´aquí, SALUTACIONS !.
Partit molt fluix dels CANA-DENCS, van rebre fins a nou -9- eliminacions, fruit de la bona disposició defensiva dels CASANOVA TEAM.
Tot i no estar massa encertats en atac van acabar imposant-se, CASANOVA TEAM 260 “canes” CANA-DENCS 120 “canes”.

CAN BARRACA vs CANA-DENCS. Els campions del món de l´edició del 2.012 –CAN BARRACA- no va tenir problemes per endur-se la victòria. El seu bon joc defensiu provoca baixes anotacions en l´equip contrari. En aquest cas, van aconseguir fins a set -7- acciones defensives.
Resultat final, CAN BARRACA 380 “canes” CANA-DENCS 140.

CASANOVA TEAM vs CAN BARRACA. CAN BARRACA va tornar a oferir un “recital” defensiu, aconseguint eliminar a vuit -8- llançadors dels CASANOVA TEAM. Fantàstica actuació d´en MIQUEL GIL -1 “recollida” i 5 “matacanes” ... qui dóna més ?. També en atac van aconseguir anotar 10/12 llançaments. Els CASANOVA TEAM s´ho miraven perplexos ...
Resultat final, CAN BARRACA 610 “canes” CASANOVA TEAM 225 “canes”.

HG2 vs MOSQUETES MORTES. Fins ara, sense cap mena de dubte, el partit més interessant de l´actual campionat.
Un partit igualadíssim, gran sentit de la competitivitat, respecte, “fair play”, els més joves ..., definitivament, un espectacle per el bèlit.
Amb equips i partits com aquest ... TENIM BÈLIT PER TEMPS ... MOLTES GRÀCIES !!!.
Els HG2 volien corroborar el seu bon inici de campionat, d´altra banda a les MOSQUETES MORTES els calia refermar les bones sensacions dels seus partits anteriors ... tots dos varen aconseguir els seus objectius, però solament un en podia sortit guanyador.
En el bèlit no existeix l´empat, tanmateix aquest partit l´hauria ben merescut.
Empat a “canes”en un torn, empat total en accions defensives (7/7), solament un mínim detall ...
20 “canes” de diferència.
Resultat final, HG2 360 “canes” MOSQUETES MORTES 340 “canes”.

CAÑI ARME vs HG2. Ajornat.

MOSQUETES MORTES vs BELITARIES.
Els BELITAIRES no es van presentar a jugar aquest partit, llevat el seu capità MARTIN MERINO.
Per acord dels respectius capitans de les MOSQUETES MORTES i BELITAIRES, es dóna com a guanyador del partit a les MOSQUETES MORTES.
Tanmateix, el CADB (Comité Arbitral Disciplinari del Bèlit), en la propera reunió en decidirà el resultat final i, si s´escau, accions a prendre. 

Equip Can Barraca. (Foto: Miquel Pagès)
 QUARTA JORNADA.
  
En no haver-hi partits previstos el dissabte, tota l´activitat d´aquesta quarta jornada es va desenvolupar el diumenge en sessió de matí.
  
Començava la jornada amb un aparent atractiu CAN BARRACA vs ELS BONS REVOLUTION. Ben aviat es va veure que ELS BONS REVOLUTION no podrien “plantar massa cara” en presentar-se molt minvats d´efectius, l´equip estava composat per només sis jugadors. Ja en el primer torn, els de CAN BARRACA van deixar ben clar el seu “status” de favorit en avançar-se per 260 “canes”. El segon torn va ser més fluix, éssent el resultat final CAN BARRACA 525 “canes” ELS BONS REVOLUTION 160 “canes”.

En el següent partit arribava el torn pels DESIBÈLITS AEPC -actuals subcampions del món i encara per debutar en aquest 10è. Campionat del Món de Bèlit- per enfrontar-se als “renovats i reexits” CASANOVA TEAM. Semblava un partit de clar color dels DESIBÈLITS AEPC, però els CASANOVA TEAM no ho volien posar gens senzill. Va ser un partit molt igualat, gairebé sense accions defensives, una recollida per equip. Així les coses, tot es va decidir en les accions d´atac on els CASANOVA TEAM van estar més encertats assolint la victòria davant d´uns sorpresos DESIBÈLITS AEPC. Resultat final, un altre registre mil.lenari, CASANOVA TEAM 575 “canes” DESIBÈLITS AEPC 500 “canes”.

El tercer partit de la jornada corresponia disputar-lo als eufòrics CASANOVA TEAM vs uns abatuts ELS BONS REVOLUTION que en aquest cas es presentaven amb cinc jugadors.
El començament de ELS BONS REVOLUTION no podia més descoratjador anotant unes ben minses 25 “canes”. Tanmateix, els CASANOVA TEAM no van saber aprofitar aquesta “facilitat” i van anotar solament 50 “canes”. Tot per decidir en el segon torn ... sorpresivament, ELS BONS REVOLUTION amb només cinc llançadors però anotant solament tres en patir dues eliminacions  van aconseguir 325 “canes”. CASANOVA TEAM encara confiava en donar “un tomb” al partit en el seu torn d´atac, però no va ser possible en anotar 190 “canes”. Resultat final, ELS BONS REVOLUTION 350 “canes” CASANOVA TEAM 240 “canes”. Primera victòria de ELS BONS REVOLUTION en aquesta edició del campionat del món i CASANOVA TEAM deixa el seu “score” en un molt meritori 2/2.

El darrer partit de la jornada era d´aquells que porten “records”, es tractava de la reedició d´una de les semifinals de l´any passat, CAN BARRACA vs DESIBÈLITS AEPC.
Uns, CAN BARRACA, es presentaven imbatuts en aquesta edició, però amb baixes importants en la seva formació habitual ... altres, DESIBÈLITS AEPC venien de perdre el partit anterior i calia reconduir la situació ...
Primer torn molt igualat, DESIBÈLITS AEPC 355 “canes” CAN BARRACA 375 “canes”. Les defenses inoperants, solament una -1- “matacana” anotada per DESIBÈLITS AEPC i cap acció defensiva per CAN BARRACA, dit de “passada”, quelcom inhabitual.
En el segon torn, DESIBÈLITS AEPC va apretar en atac anotant 395 “canes” tot i patir dues eliminacions. CAN BARRACA no va poder donar la resposta adequada, patint dues eliminacions i una acció “no completada” d´atac arribant a les 240 “canes”.
El registre total, un altre mil.lenari i ja en portem uns quants ...
DESIBÈLITS AEPC 750 “canes” CAN BARRACA 615 “canes”.

El proper cap de setmana, 19 i 20 d´abril, jornada de descans.
Ens retrobarem –llevat episodi d´HIDROFÒBIA i/o vés a saber què- el 26 i 27 d´abril en sessions de dissabte i diumenge, amb onze -11- partits previstos i amb l´estrena dels “amics barcelonins” i/o “gironins del sud”.... TOT BÈLIT.

 Així sia. 
                                                                                                        “El cronista”.

1 comentari: