dissabte, 22 de gener del 2011

1r reunió prèvia al 7è Campionat del Món de Bèlit

Benvolguts belicistes,
Ahir, dia 21 de gener, es va fer una reunió per començar a parlar sobre les possibles modificacions, millores i novetats pel proper 7è Campionat del Món de Bèlit. Es van parlar de moltes coses. Unes ja van ser consensuades i d'altres es parlaran en una propera reunió on tractarem el tema de la normativa i el material.

El resum del que vam parlar ahir és:

1- Equips: El màxim de jugadors inscrits serà de 12. Ja sabeu que només poden jugar 8 (6 llençadors i 8 recollidors). Un aspecte important que cal corregir és la implicació dels inscrits en el Campionat. Hem constatat que hi ha equips o jugadors que s'apunten i després es desdiuen o desapareixen durant el Campionat. Això provoca dificultats en la organització dels partits i també un cert descontrol en el nombre de participants en la prova. Caldria pensar què fer al respecte. S'havia suggerit de fer un pagament simbòlic per jugador en la inscripció (2 o 3 euros). Aquests diners podrien ser retornats en la finalització del Campionat o bé podrien servir per financiar part de la despesa que provoca el Campionat de Bèlit (trofeus, aigues, canes i bèlits...). Hi ha gent que no hi està d'acord ja que consideren que aquesta mesura no arreglaria res. En tot cas ja decidirem alguna cosa.

2- Trofeus: L'Ajuntament de Girona, patrocinador del Campionat del Món de Bèlit (es fa càrrec de la despesa en trofeus) ens ha fet saber que el cost és cada vegada més gran. Això és degut a que cada any hi ha més participants i el cost de les medalles és molt elevat. S'ha pensat una alternativa en l'entrega d'un guardó pels participants: un diploma acreditatiu. Les medalles només s'entregaran als 3 primers classificats. També hi ha la possibilitat de fer samarretes (ja veurem). El que si que s'ha decidit és mantenir el trofeu a l'equip Campió del Món, al màxim canador, al màxim recollidor i, com a novetat, al màxim "eliminador" (cal buscar la paraula adient) que serà el que elimini més jugadors llançant el bèlit a la distància cap a la cana. També s'ha suggerit d'entregar un trofeig a l'equip "Fair Play" (per decidir).

3- Calendari: Les fases del Campionat seran:
- Fase d'inscripció: Del 4 fins el 24 de febrer
- Sorteig de la lligueta prèvia: Dissabte, 26 de febrer, a les 20h, al Centre Cívic.
- Lligueta: A partir de l'11 de març fins a...(per decidir)
- Partits d'encreuaments de grups: (per decidir)
- Sorteig de la fase final (1/4 de final i emparellaments): (per decidir)
- Fase final: Diumgenge 5 de juny (Festa Major del barri de Sant Narcís)
- Entrega de trofeus: 5 de juny
IMPORTANT: Aquest any s'establirà una taula de dies i hores dels partits en la fase de lliga. Hi haurà un dia i hores oficials i una altra alternativa, com a opció B, per disputar el partit. Per exemple: Vermells-Blaus: matí de diumenge 3 d'abril (data oficial); De divendres 1 a dilluns 4 d'abril (opció B). En cas de no poder-se disputar aquest partit, guanya qui aporti més jugadors el dia i hora oficial. D'aquesta manera evitem que s'acumulin molts partits els darrers dies de la competició. Aquesta norma l'acabarem de pulir i formarà part de la nova normativa que es penjarà en aquest web.

4-Propera reunió: El proper dia 29 de gener, a les 20h, al centre cívic de Sant Narcís, es farà una reunió de capitans d'equips i/o algú que representi el seu capità, per debatre el tema de la normativa i consensuar-la. El nou reglament el penjarem al web.

Per acabar anunciar-vos que tenim una cita HISTÒRICA el proper dissabte dia 29 de gener a Barcelona: CATALUNYA - GALÍCIA. Necessitem saber qui pot estar interessat a representar el nostre bèlit català. Des de Bescanó ja tenim dos belicistes. En necessitem més. Ens ho heu de fer saber el més aviat possible. En breu organitzarem el viatge a Barna. Per a més informació mireu aquest enllaç, baixeu per la pàgina i, si domineu el gallec, sabreu de què va.

Si voleu suggerir alguna cosa, ho podeu fer fent un comentari en aquest mateix blog o bé enviar un email a: jvaleros@xtec.cat

3 comentaris:

  1. Saludos desde Galiza, nuestra selección prepara las palas para esta histórica cita que unirá en el mismo campo de juego dos revoluciones intensas e imparables como son el bélit y la bilharda, adelante la alianza belit_bilharda contra el imperialismo deportivo!!

    ResponElimina
  2. Dende Asturies, los lirieros vamos siguir con tola atención del mundiu esti alcuentru. Afiar bilhardas y bèlits y pasailo en grande!!!

    ResponElimina
  3. i resum catalunya&galiza, i resum 2ªreunio...

    ResponElimina