diumenge, 13 de juny del 2010

MINIBONS, Campions del Món de Bèlit 2010
























El 6è Campionat del Món de Bèlit ja te guanyador: Minibons!. Aquest Campionat ha estat, sense dubte, el més competit de tots els disputats fins ara. Primerament per la gran quantitat d'equips que han participat. Tots ells han aportat noves promeses, la majoria joves que han fet pujar el nivell del joc i, en consequència, la seva competitivitat. Les noves generacions van rellevant als més veterans, que fins ara, monopolitzaven la fase final. Equips com els campions, els Minibons, les Mosquetes Mortes, CupdeCana, La Miquela (debutants d'aquest any) i equips com Can Barraca i Taronges (equips força renovats) han trencat la ratxa dels il·lustres veterans com Els Bons i Obèlit. El fet de realitzar una fase de lliga on l'ordre de la classificació era clau pels emparellaments de 8ens de final ha potenciat l'alt nivell i la competitivitat i equips com Casanova Team, Nemberguan, Imbèlits, Límit 7 (actuals campions de Bescanó)... s'han quedat pel camí.
Cal destacar la participació de l'equip de Les Nenes que, tot i havent quedat últimes, han estat animoses i festives fins al final, aportant una nota d'humor i gresca al campionat.
Diumenge, 6 de juny, va despertar amb un gran xàfec que no esperavem. Els inicis dels quarts de final es van haver d'endarrerir uns 30 minuts degut a la pluja. Un cop va aturar, es van emprendre els partit, amb un terreny força relliscós que va propiciar moltes caigudes en els recollidors. Els quarts de final van ser molt disputats i, menys el partit del Minibons - La Miquela, la resta es van decidir per poquíssimes canes. Un partit curiós va estar el CupdeCana - Mosquetes Mortes, que el destí va fer que es tornéssin a veure, però aquest cop en clau de venjança. Contra pronòstic les Mosquetes Mortes van passar a semifinals en un emocionant partit.
Les semifinals començaven a quarts de dotze. Unes eufòriques Mosquetes Mortes no van poder amb els "diversesvegadescampionsdelmon" Els Bons i en l'altre partit, els Minibons van donar la "campanada" derrotant als fins ara campions del món, els Obèlit.
La final Els Bons - Minibons, dos equips acabats en "bons", prometia cert "morbo" ja que part dels integrants dels Minibons són fills d'alguns jugadors de Els Bons. A més, es jugava la veterania contra els debutants, un equip fort i consolidat contra uns "desconeguts" sense experiència, la generació dels 50 i 60 contra la joventut dels 90... Doncs bé, de tot això res, el partit va durar poca estona ja que gairebé tot es va sentenciar en el primer torn. Un inspirat Marc Cordonet va arrodonir un matí espectacular amb moltes recollides i un munt de canes. Al final 350 a 165 canes. Cal destacar la participació d'en Pep Ollé (El Bons) que, amb la cama envenada fins a dalt i amb crosses, va jugar tota la fase final aconseguint una quantitat esbojarrada de canes que el va catapultar per aconseguir el trofeu de màxim canador del torneig.
Els nous campions, els Minibons, un equip molt jove, agafa el relleu a les generacions més veteranes. Felicitats: Albert Valeros, Aniol, Joanes, Bernat, Pepus, Ferran, Miquel Claparols, Marc Cordonet, Martí, Borja i Aitor.
Des d'aquestes línies l'organització vol felicitar especialment a tots els equips participants, uns amb més sort que d'altres, ja que gràcies a la seva participació han fet d'aquest campionat, el torneig internacional més ben parit i emocionant de la història mundial del món. FELICITATS A TOTS I TOTES I ... FINS L'ANY QUE VÉ!!!

1 comentari:

  1. Felicitats al nous campions de món: Minibons.
    Un 6è campionat amb rècord de participants, això comença a quallar!
    Ha estat molt dur, sobretot arribar al darrer dia havent de jugar els 1/4, semis i final la mateixa jornada, personalment crec que s'hauria d'haver jugat els 1/4 una setmana abans.
    Pels Bons no ha estat fàcil arribar a la final, ens hem topat amb molt bons equips (Can Barraca), d'altres sorprenents (Mosquetes Mortes), però sempre amb un ambient entre el públic molt hostil vers nosaltres, és igual, això ens motiva més.
    De la final res a dir, ens van matxacar de valent, cap excusa, ells varen ser millors. Espero que ens tornarem a trovar l'any vinent!
    Repeteixo: Felicitats Minibons. A més, per a mi és un orgull i una gran satisfacció veure com guanya una nova generació de belitistes. Serà amor de pare?
    Ni t'ho creguis, l'any que vé us la tornarem!

    ResponElimina