diumenge, 17 de febrer del 2019

Mosquetes Mortes, equip campió per primera vegada del 14è Campionat del Món de Bèlit!


CRÒNIQUES DEL BÈLIT.

ESDEVENIMENT:  14è. CAMPIONAT DEL MÓN DE BÈLIT.

DATES:  08-abril-2018 a 03-juny-2018.
                        
LLOC:  CAMP DE BÈLIT.
               Espai Jardins Ignasi Bosch i Reitg.
               Barri de Sant Narcís/Girona.

Obert el termini d’inscripció fins el 27 febrer i allargat, per raons organitzatives, fins el 16 de març, es varen rebre catorze -14- inscripcions.
Cal notar la inscripció de dos -2- nous equips, els BELITUS i els IMBÈLITS. D’altra banda, la molt sensible baixa dels belitaires barcelonins ROSA DE FOC, per raons logístiques, enguany no ha estat possible la seva presència. Esperem i desitgem, l’any vinent poder disfrutar de la seva participació.
Havent-se validat per part de l’organització del Campionat del Món les inscripcions rebudes, el dia 16 de març es va procedir, amb la presència dels “representants” dels equips inscrits a l’explicació de la mecànica/dinàmica del Campionat i efectuar el preceptiu sorteig.
Atenent a les inscripcions rebudes, via sorteig, varen quedar confeccionats dos grups,

GRUP “A”CASANOVA-TEAM, CAN BARRACA, SKANNANCITS, CASAL INDEPENDENTISTA EL FORN, CAÑI-ARME, OBÈLIT i BELITAIRES.
GRUP “B”TARONGES, IMBÈLITS, BELITUS, DESIBÈLITS AEPC., CANA-DENCS, ELS BONS i MOSQUETES MORTES.


Salvats tots els tràmits, s’iniciava la FASE DE LLIGA el dia 8 d’abril.
En aquesta FASE DE LLIGA, amb molts episodis de pluja provocant endarreriments en el calendari previst, sempre superats per l’ànim participatiu de tots els equips, es varen classificar en primer lloc CAN BARRACA i MOSQUETES MORTES en els seus respectius grups. D’aquesta manera s’arribava a la temuda FASE ELIMINATÒRIA...on queda clar, seguir a despedir!!!  
D’aquesta manera s’anava avançant en el decurs del 14è.CAMPIONAT DE MÓN DE BÈLIT i ens acostava a les fases decisives.
Finalitzada la FASE ELIMINATÒRIA el dia 26 de maig i, ja coneguts tots els equips classificats per a la FASE FINAL. El sorteig “públic i pur” es va celebrar el dia 1 de juny a l’escenari de la Festa Major del Barri de Sant Narcís, éssent les “mans innocents” d’extraure “les boletes” la senyora MARTA MADRENAS -alcaldessa de la ciutat de Girona- i, el senyor XAVIER REYNER -president de l’Associació de Veïns del Barri de Sant Narcís-...cap problema, “públic i pur”!!!..mentre, en JUANJO VALEROS -coordinador del Campionat del Món de Bèlit-, anava
“acomodant” el quadre de competició, tampoc...cap problema!!! Per arrodonir-ho tot plegat, en CARLES BOSSACOMA ens anava passant i recordant imatges, de tot i tothom, mitjançant “projector i pantalla gegant”. Senzillament, GENIAL!!!

El sorteig va deparar els següents enfrontaments,
   CAN BARRACA vs CAÑI-ARME, uns per recuperar el títol...els altres per retenir-lo!!!
   CANA-DENCS vs MOSQUETES MORTES, màxima rivalitat...ben coneguts!!!
   SKANNANCITS vs TARONGES, uns per aconseguir el primer títol...els altres per sumar-ne un segon!!!
   IMBÈLITS vs BELITAIRES, uns primera participació...els altres, classificació mai assolida!!!

Sortien guanyadors d’aquests enfrontaments, quedant classificats per a la FASE SEMIFINAL; CAN BARRACA, MOSQUETES MORTES, SKANNANCITS i BELITAIRES. En la FASE SEMIFINAL, MOSQUETES MORTES s’imposava als BELITAIRES, mentre que CAN BARRACA superava als SKANNANCITS.

La final estava servida, MOSQUETES MORTES vs CAN BARRACA.
I quina final...realment per emmarcar...hi va haver tot...”canajades”...”recollides”...”matacanes”...
però, especialment, “molta,  molta emoció”.
Es portaven 23/24 accions d’atac...res decidit. S’hauria de resoldre en el darrer llançament...calien 105 “canes” de empatar i més de 105 per guanyar.
Qui atacava? ... MOSQUETES MORTES... Qui llançava? ... MIQUEL GIL PORTELLA.
Qui defensava? ... CAN BARRACA... Qui defensava? TOT CAN BARRACA.
Tothom espectant, tothom pendent, fins i tot la pluja...ni el dia de la final ens va deixar de visitar.
Bé, fem-ho ràpid,
“bèlit-1”,” bèlit-2”,”bèlit-3... 135 “canes demanades”, 135 “canes donades”...

MOSQUETES MORTES embogeixen d’alegria...molt temps treballant, “picant bèlit” per aconseguir el seu primer títol de CAMPIONS DEL MÓN DE BÈLIT...fins tot, CAN BARRACA s’afegeix a la festa, “fair play i esportivitat” més que mai. Gràcies.

Una mica més tard, ja a l’escenari de la festa major, varen recollir, amb una nova “embogida” el merescut guardó que els reconeix com a CAMPIONS DEL MÓN DE BÈLIT i, gairebé, aconsegueixen el ple de títols...MIQUEL GIL PORTELLA, MÀXIM CANADOR. MIQUEL GIL PORTELLA i ADRIÀ MARCOS, ex-aequo, MÀXIMS RECOLLIDORS. No varen poder empaitar el de MÀXIM MATACANA, al davant i tenien dos autèntics especialistes, MIQUEL GIL VILA/CAN BARRACA i RICARD CAULA/SKANNANCITS, també ex-aequo.

Felicitats als guanyadors, peró molt especialment a tots/es els/les “belitaires” que feu possible que any rere any ens podem seguir trobant-nos i gaudir d’aquest fantàstic JOC DEL BÈLIT, GRÀCIES A TOTHOM!!!

L’any vinent, MOLT MÉS BÈLIT, SEGUR!!!

Així sia...!!!

                                                                                                                                            El cronista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada