dissabte, 1 d’abril del 2017

Presents a la II Trobada de Jocs Tradicionals Catalans a Reus

L'expedició gironina a Reus.
A la molt bonica ciutat de Reus, capital de la comarca del Baix Camp (Tarragona), declarada enguany Ciutat Capital de la Cultura Catalana, s’hi va celebrar la II TROBADA DE JOCS TRADICIONALS CATALANS.
Coincidint amb aquesta trobada, s’hi van realitzar xerrades i col.loquis en referència al joc tradicional català, per cert ben enriquidores i alliçonadores.
També va servir per a fer la presentació oficial de la FEDERACIÓ CATALANA DE JOCS TRADICIONALS, recentment constituïda, i de la qual l’ASSOCIACIÓ CULTURAL DEL JOC DEL BÈLIT DE SANT NARCÍS n’és SOCI FUNDADOR

Presentació de la Federació Catalana de Jocs Tradicionsals.


Diversos moments de la pràctica del bèlit a Reus.
La presentació fou presidida pel senyor LLUIS PUIG, Director General de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya, l’alcalde de l’Ajuntament de Reus, senyor CARLES PELLICER, la senyora MONSERRAT CAELLES, Regidora de Cultura de l’Ajuntament de Reus i el senyor JORDI AGRÀS, Delegat Territorial de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona. També hi varen ser presents els representants de les entitats fundadores i membres de la Junta Directiva de la Federació Catalana de Jocs Tradicionals, senyors VICTOR BAROJA, president de la Federació, Cia. l’Anònima/Barcelona, RAFA BALAGUÉ, La Morra/Terres de l’Ebre, JORDI TORRENTE, Coordinadora Bitlles/Camp de Tarragona i JOAQUIM MARIA BUSQUETS, Associació Cultural del Joc del Bèlit de Sant Narcís/Girona.
Després d’uns breus parlaments, en què tots van incidir en la necessitat de contribuir al reconeixement, manteniment i propagació dels valors de la cultura catalana, es va donar per inaugurada la II TROBADA DE JOCS TRADICIONALS CATALANS.

Les dones d'Anglesola.
Seguidament, un dinar de germanor entre els participants a la trobada va servir per engegar un munt d’activitats en espais urbans de la ciutat, amb una molt bona acollida i assistència de la societat reusenca i d’altres vinguts d’arreu de Catalunya i de l’estat espanyol.
Les activitats es varen desenvolupar dissabte a la tarda i tot el dia de diumenge, amb una magnífica organització molt ben coordinada amb el suport i ajut d’un bon nombre de voluntaris.
La delegació de l’ASSOCIACIÓ CULTURAL DEL JOC DEL BÈLIT DE SANT NARCÍS va estar composada per en MIQUEL GIL VILÀ, MARTIN MERINO, CARLES BOSSACOMA, ARNAU BOSSACOMA i JOAQUIM MARIA BUSQUETS, que van poder mostrar i donar a conèixer a moltíssima gent, grans i petits/homes i dones, com és el joc del bèlit. Val a dir que tambè hi havia representació de la DONES D’ANGLESOLA, Urgell/Lleida, mostrant el seu conegut bòlit.  
Finalment, des de l’ASSOCIACIÓ CULTURAL DEL JOC DEL BÈLIT DE SANT NARCÍS, només ens resta agrair la invitació i atenció rebudes, va ser realment una experiència excepcional.
Moltes gràcies ciutat de Reus i endavant amb els propòsits i intencions endegades per la FEDERACIÓ CATALANA DE JOCS TRADICIONAL.

Així sia.
“El cronista”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada