dimecres, 18 de maig del 2016

El bèlit present a Idomeni, el camp de refugiats de sirians a Grècia

Un nen refugiat intentant fer un llançament.
El nostre company Ferran Soler ha anat a Idomeni per col·laborar amb els bombers d’EREC (Equip d’emergències i rescats de Catalunya) en tasques humanitàries. Entre d’altres activitats, aporten cada dia als diversos camps de refugiats de la zona menjar fresc com verdura i fruita. De Girona s’han traslladat 4 persones (en Ferran i dos més són la de la Plataforma Acull) però ens comenta que al camp hi ha un munt de gent voluntària que periòdicament es va rellevant. Molts d'aquests voluntaris són catalans (després diuen que no som solidaris!!!).

En Ferran ensenyant a picar el bèlit.
En Ferran ens comenta que també col·laboren en d’altres projectes. En un d’ells ajuden en una escola muntada al camp d’Idomeni. Des de Sant Narcís ha portat un parell de jocs de bèlit i ha ensenyat als nens de l’escola com es juga. Un munt de nens refugiats han practicat durant unes hores el joc i aquesta experiència ha estat un èxit brutal! Alguns adults li han comentat que a Síria també juguen a un joc molt semblant. En Ferran els ha deixat el material per que vagin practicant.

Dos nois amb les samarretes dels Belitaires i Girona-Verona.
A Idomini es calcula que hi ha unes 12.000 persones de diverses nacionalitats: siris, afgans, kurds, palestins... Ens comenta que avui (18/05/2016) hi ha hagut una nova càrrega per part de la policia grega contra els refugiats. Un drama, segons ens diu, amb gasos lacrimògens inclosos. A mida que en Ferran ens descriu la situació penosa d’aquesta gent, més agraïts estem que pugui aportar el seu granet de sorra fent feliços als nens i nenes amb el nostre joc!
Des d’aquí desitgen al nostre company Ferran i a la gent voluntària a la zona una feliç i profitosa experiència i li agraïm la seva desinteressada participació en aquesta tasca humanitària.

El nou fitxatge.
En Ferran ens ha comentat que si aquests nois juguessin ens apallissarien.
Els més petits no s'ho volien perdre.
Sense paraules.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada