dissabte, 12 de març del 2016

Resultat del sorteig del 12è Campionat del Món de Bèlit


Després del sorteig ja tenim els dos grups configurats. El resultat ha estat:

GRUP A
- Cañi Arme
- Can Barraca
- CI El Forn
- Obélit
- Belitaires
- Casanova Team
- Rosa de Foc

GRUP B
- Cana-Dencs
- Taronges
- Desibèlits AEPC
- Skannancits
- Mosquetes Mortes
- Els Bons
- HG2

A partir d’ara es confeccionarà el calendari de la Fase de Lliga que començarà el proper dissabte, 2 d’abril. Cada equip jugarà 6 partits en aquesta fase que, un cop finalitzada, donarà lloc a la Fase Classificatòria.
En la reunió de capitans, posterior al sorteig, es va parlar que molt probablement un equip d’Anglesola participi en aquesta edició i passaria directament a la Fase Final. També es podria afegir un equip de Verona (Itàlia), però aquesta opció és menys probable. Després de discutir el tema, es va acordar el següent:

 • Si l’equip d’Anglesola participa, es classificaran directes a la Fase Final els primers equips de cada grup. Els classificats en 7a posició quedaran eliminats i participaran a la Fase Classificatòria els equips en posicions del 2n al 6è de cada grup. D’aquests equips es classificaran 5.
 • Si finalment participen l’equip d’Anglesola i l’italià, els dos primers de cada grup es classifiquen directes i els dos darrers classificats a cada grup quedaran eliminats directament. La Fase Classificatòria la jugaran els equips  en posicions del 2n al 5è, on passaran 4.
 • Si, per algun motiu, no participen ni Anglesola ni Verona, els dos primers de cada grup es classifiquen directes i la Fase Classificatòria la jugaran els equips posicionats del 2n al 7è, on passarien 6.

A la Fase Classificatòria s’encreuaran els dos grups de la següent manera: El 2n del grup A contra l’últim del grup B, el 3r del grup A contra el penúltim del grup B (i així successivament). Es jugaran dos partits i es classificarà per a la Fase Final el guanyador o, en cas d’empat, qui tingui millor canaverage (diferència de canes). Durant la fase Classificatòria no es computen les canes, recollides i matacanes pels premis individuals.
En el decurs de la Fase de Lliga es confirmarà la participació, o no, dels equips d’Anglesola i Verona.
A la reunió de capitans també es va parlar i concloure els següents temes:

 1. Sobre la normativa, l’organització deixarà una setmana de termini (a partir de la publicació d’aquesta notícia) perquè els capitans puguin llegir les Regles del Campionat del Món de Bèlit que estan penjades a la navegació superior d’aquesta web. En cas de dubtes o suggeriments caldrà fer-ho saber a l’organització, via Whatsap, i aquesta farà (o no) els canvis i modificacions oportunes.
 2. S’intentarà respectar al màxim el calendari proposat per l’organització. Quan surti publicat es deixarà una setmana de termini per poder fer canvis. El fet que, segons normativa, puguin jugar un mínim de 4 jugadors, ha d’afavorir el compliment del calendari.
 3. L’equip de Rosa de Foc (Barcelona) ha demanat que els seus partits es concentrin els caps de setmana del 9-10 i 16-17 d’abril.
 4. El nombre final de jugadors per equip és de 16. A les actes dels partits hi figuren els participants i és aquí on es portarà el control dels jugadors. En cap cas es podran incorporar més de 16 jugadors.
 5. Els jugadors de defensa de la primera línia (5 passes del llançament) hauran de portar viseres protectores.
 6. Per descartar que dos o més jugadors puguin empatar pels trofeus individuals, l’organització dictamina que les dades obtingudes durant la Fase de Lliga dels jugadors implicats facilitin el desempat. Falta definir quins paràmetres es tindran en compte.
 7. Es demanarà que tots els participants portin l’uniforme oficial del seu equip.
 8. En cada partit es marcarà la línia de sortida.
 9. Cada equip participant comprarà un joc de cana i dos bèlits al preu de 10 euros.
 10. L’organització facilitarà una bossa amb material complementari com bases, cinta per marcar el camp, cinta mètrica, viseres i d’altres. Cal acabar de definir com es gestionarà aquest material.

En aquesta reunió han participat representants dels equips: Els Bons, Can Barraca, Skannancits, Belitaires, Taronges, Desibèlits, Cana-Dencs, Obélit, CI El Forn, Casanova Team i Mosquetes Mortes.
Això és tot. Resta estar pendent del calendari i després de Setmana Santa es disputaran els primers partits. Molta sort a tots i totes i...

FORÇA BÈLIT!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada