dissabte, 20 de juny del 2015

El bèlit va a Verona, vens?



  


Verona (Itàlia) celebra cada any TOCATÌ (http://tocati.it/), el Festival Internacional de Jocs de Carrer, un esdeveniment únic on, durant un cap de setmana, s’organitzen un munt de jocs tradicionals d’arreu del món. Tot el centre històric queda tancat al trànsit i la ciutat es converteix en un gran aparador de jocs, tallers, exhibicions i campionats. Només l’any passat va rebre més de 300.000 visitants. En cada edició, i ja s’han fet 12, hi ha un país convidat. En la darrera edició va ser Mèxic, la propera serà Catalunya.
Fa uns mesos es van posar en contacte amb nosaltres per convidar-nos a assistir a Verona i així donar a conèixer el nostre joc, el bèlit. De fet ens han inscrit en un campionat de “Lippa”, un joc molt semblant al bèlit. En aquest torneig competirem amb equips d’Itàlia, Croàcia, Eslovènia...
La propera edició es farà els dies 17, 18, 19 i 20 de setembre. Encara que sembla que falten molts de dies, per qüestions organitzatives i logístiques, hauriem de saber quines persones estan interessades en poder assistir (participants i acompanyants). La informació que tenim a hores d’ara és:

- Assistirem els dies 18, 19 i 20 de setembre de 2015 (de divendres a diumenge)  
- Confeccionarem un equip de 5 participants en el Torneig de Lippa. Aquest equip aprendrà les bases del joc i practicarà abans del Campionat de Verona. 
- Tancarem la llista definitiva de gent interessada per anar a Verona el proper divendres 3 de juliol. 
- El viatge es farà amb avió (anada i tornada). L’organització del TOCATÌ ens facilitarà l’allotjament. 
- El cost aproximat per persona, que inclou viatge, allotjament i menjar, seria d’uns 290 euros. La Generalitat subvenciona tot el cost a 5 participants. Entre nosaltres hem decidit que aquesta subvenció es repartirà entre tots els assistents, tant participants com acompanyants. Això vol dir que aquest preu quedarà més reduït. 
- Està previst demanar altres subvencions i ajudes, tant a l’Ajuntament de Girona, la Diputació, etc.  També ens podem organitzar per recollir diners (sorteig, samarretes, sponsors, ...) L’bjectiu final és abaratir el preu el màxim que puguem. També dependrà del nombre de persones que anem a Verona.

Ara, el més important és saber quines persones volen i poden venir. Si esteu interessats heu d’enviar un email a l’adreça: juanjovaleros67@gmail.com confirmant que voleu venir amb els noms, cognoms i DNI. Envieu l’email ABANS DE DIVENDRES 3 DE JULIOL.
Quan tanquem les inscripcions sabrem exactament quants serem i ens podrem organitzar. Quedarem un dia per reunir-nos i, entre d’altres, parlarem de:

Recerca de vols i allotjament a Verona  
- Organització dels trasllats a l’aeroport de Barcelona 
- Demanar i gestionar les possibles ajudes i subvencions 
- Tria definitiva de l’equip de competició 
- Confecció d’una samarreta commemorativa 
- Concurs d’idees per portar a terme a Verona (venda de xapes, promoció del bèlit, promoció de Girona i Sant Narcís en particular, paradeta, ...)
 
Restem a l’espera de les inscripcions, recordeu, fins el dia 3 de juliol. Feu corre la veu d’aquesta convocatòria. Animeu-vos, és una oportunitat única!
Força bèlit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada