dissabte, 31 de maig del 2014

Crònica dels quarts de final



CRÒNIQUES DEL BÈLIT.



ESDEVENIMENT: 10è. CAMPIONAT DEL MÓN DE BÈLIT.

                                   FASE QUARTS DE FINAL.

DATES: 31/05/2014.

                                 

LLOC:   JARDINS IGNASI BOSCH i REITG.

                BARRI DE SANT NARCÍS/GIRONA.



Una vegada finalitzada la fase eliminatòria que determinava els equips que disputarien la fase final, el dia 30 de maig -en plena festa major del Barri de Sant Narcís- es procedia al sorteig públic que dirimiria els encreuaments, horaris i camps de joc per a la fase de quarts de final, semifinals i final.

Atenent a la reglamentació vigent, CAN BARRACA i HG2, com a primers classificats del seu respectiu grup de la fase de lliga sortien com a caps de sèrie en el sorteig. La “mà innocent”, en aquesta ocasió va recaure en la persona d’en JORDI BARÓ/ELS BONS REVOLUTION, va decidir els següents emparellaments,

CAN BARRACA vs EL FORN, HG2 vs OBÈLIT, TARONGES vs DESIBÈLITS AEPC i MOSQUETES MORTES vs CAÑI ARME.

Ja en competició, el primer partit de quarts de final, CAN BARRACA vs EL FORN tenia un clar favorit. Aquest supòsit va quedar ben contrastat en imposar-se de forma molt clara CAN BARRACA en ambdós torns.

El resultat final fou, CAN BARRACA 570 “canes”/EL FORN 245 “canes”.


En Xevi Reyner llançant contra HG2. (Foto: Juanjo Valeros)
En Guillem Juanes, dels més inspirats de l'equip de l'Obélit. (Foto: Juanjo Valeros)
El segon enfrontament el dilucidaven els HG2 i els OBÈLIT. Els primers, equip sensació d’aquesta edició del campionat del món en la seva primera aparició en competició i únic equip imbatut. Els segons, molt experimentats, compactes  i de llarg recorregut.
Comencen atacant els OBÈLIT tot “topant” amb una molt eficaç defensa dels HG2 en aconseguir eliminar a 5 dels 6 llançadors contraris. Tampoc els HG2 completaven un bon atac i el primer torn acabava registrant un fluixet OBÈLIT 100 “canes”/HG2 220 “canes”. El segon torn va ser més intens, tot i imposar-se HG2, tant en l’aspecte ofensiu com defensiu.

El marcador final va reflectir el resultat següent, HG2 620 “canes”/OBÈLIT 375 “canes”.


L'equip HG2 intentant caçar el bèlit del capità dels Obélit, Valentín Merino. (Foto: Juanjo Valeros)
TARONGES vs DESIBÈLITS AEPC, sense cap mena de dubte l’emparellament més obert i de pronòstic més incert...val a dir, es tractava de la “reedició” de la final de l’any anterior...tot un repte!
El sorteig entre capitans va dictaminar que els TARONGES fossin els primers en atacar. Malgrat patir dues eliminacions van aconseguir anotar unes ben respectables 405 “canes”. El torn d’atac dels

DESIBÈLITS AEPC anava ben encaminat fins arribar al darrer llançador. Potent i llunyà llançament del seu capità -MANEL MERINO-... demana 155 “canes”, el capità taronja -JAUME GARCIA- sol.licita “medició”...es procedeix a la medició i...no hi són! TARONGES s’anota les 155 “canes” com a “canes extres” tancant el primer torn amb un important coixí de 225 “canes”. TARONGES 560 “canes”/DESIBÈLITS AEPC 335 “canes”.

En el segon torn i en acció de defensa, els DESIBÈLITS AEPC en versió única -BERNAT BOSCH, tres “memorables” recollides- deixaven als TARONGES amb una anotació de 215 “canes”. Tot per decidir en el segon torn d’atac dels DESIBÈLITS AEPC...els quatre primers llançadors sumant...i quedant encara dos llançaments redueixen la diferència a 125 “canes”. Màxima pressió...al llançament DESIBÈLITS AEPC, primer l’ANIOL RUHÍ, després i darrer el seu capità, en MANEL MERINO reben l’eliminació “via recollida” de l’EMILI BARDERA i d’en XEVI EIS respectivament.

Enfrontament molt trepidant i atractiu...potser les “canes extres” el van decidir...resultat final TARONGES 775 “canes”/DESIBÈLITS AEPC 650 “canes”.

L'equip Can Barraca celebra un "misto" d'en Bernat Pèlach d'El Forn. (Foto: Juanjo Valeros)
L'Albert Marquès en plena acció. (Foto: Juanjo Valeros)
No va ser un bon dia per l'equip d'El Forn. (Foto: Juanjo Valeros)
El darrer episodi de la fase quarts de final, MOSQUETES MORTES vs CAÑI ARME.
Coses d’un sorteig obert...aquest enfrontament ja s’havia produït en la fase de lliga amb una clara victòria pels CAÑI ARME.

Les MOSQUETES MORTES, com es diu habitualment, res a perdre i tot a guanyar. Fins ara l’equip revelació...fermes i ben vives...volien seguir volant...!

Els CAÑI ja sigui en versió “construcciones” i/o “arme”, sempre construint i/o armats, albirant la possibilitat d’accedir a la següent fase i poder lluitar pel títol...!

Amb aquests antecedents, semblava no haver-hi massa color...

Primer torn d’atac pels CAÑI ARME, pateixen tres eliminacions i una acció no reeixida, anotant unes ben inusuals, atenent a les seves estadístiques, 160 “canes”. Per la seva banda, MOSQUETES MORTES, prenen aventatge en aconseguir 290 “canes” tot i patir una eliminació i una acció no reeixida.

En el segon torn, els CAÑI ARME no aixequen el cap en atac, patint dues eliminacions i per més “inri”, en un error d’amidament, cedeixen 70 “canes extres”. Tot està en mans de les MOSQUETES MORTES...en els cinc primers llançaments solament anoten 35 “canes”, el darrer llançament decidirà. IOAN JALBA al llançament...llança llarg...el seu capità -MIQUEL “MALABAR” GIL PORTELLA- demana unes “discretes” 100 “canes”, el capità contrari -JUAN ANGEL GONZALEZ- ho accepta, eren ben clares!

Eufòria d’uns, desencís dels altres. Esportivitat d’ambdós!. Resultat final, MOSQUETES MORTES 495 “canes”/CAÑI ARME 385 “canes”.

Amb els resultats d’aquesta fase de quarts de final i el sorteig efectuat queden definides les semifinals d’aquest 10è.CAMPIONAT DEL MÓN DE BELIT,

CAN BARRACA vs TARONGES i HG2 vs MOSQUETES MORTES.

Darrera data, ja queden menys incògnites per a resoldre ... però encara en queden!



... TARONGES, podrà revalidar el títol de vigent campió de món?

... CAN BARRACA, podrà recuperar el títol de campió del món aconseguit en l’ ediciò del 2012?

... MOSQUETES MORTES, CAÑI ARME, després de vàries participacions, aconseguiran el títol de campió del món per primera vegada?

... HG2, mantindrà la seva condició d’invicte i guanyarà el campionat del món en la seva primera participació?

... qui assolirà el títol de MÀXIM CANADOR, MÀXIM RECOLLIDOR, MÀXIM MATACANA?  



El proper diumenge 1 de juny, totes les incògnites s’hauran resolt!

DARRERA JORNADA DE BÈLIT, US ESPEREM, BON BÈLIT PER A TOTHOM !. 

Així sia.                                                                              “El cronista”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada