diumenge, 20 de març del 2011

Per un joc SEGUR


Des de l'Organització us volem recordar que el bèlit és un joc que, si no prenem unes mínimes mesures de seguretat, pot resultar perillós en algunes accions. Amb això no volem alarmar ningú però sí que en preneu consciència. Ja des dels inicis vam anunciar una sèrie de normes per tal que el joc no esdevingui perillós. Les recordem:
- Cal avisar amb el crit BÈLIT cada vegada que fem un llançament.
- Cal que el recollidor estigui a més de 5 metres del llançament.
- Cal que tots els participants de l'equip que llança estiguin darrera la base.

A més també s'ha suggerit que:
- Tothom que assisteix a un partit de bèlit ha de colocar-se darrera els arbusts que envolten el camp.
- Si porteu mainada petita heu d'estar alerta que no estiguin en zones a prop del joc.

- Es poden utilitzar guants, del tipus estandard, per recollir el bèlit.
A més, aquest any i com a novetat, caldrà posar un "cordill" a totes les canes, a l'estil com s'il·lustra a la imatge, per evitar que la pala surti disparada per accident en un llançament, fet que passa sovint. Intenteu fer-ho en totes les canes el més aviat possible.
La competició del bèlit va creixent cada any més, amb més equips i participants. També el nivell és més alt. Com a conseqüència d'això el risc de patir algun accident es fa cada vegada més alt si baixem la guàrdia. Cal recordar a tots els participants que la responsabilitat de qualsevol acció derivada del joc del bèlit és individual i personal i que ni l'Organització del Campionat del Món del Bèlit, ni l'Associació de Veïns del Barri de Sant Narcís ni qualsevol altra entitat es fa responsable dels possibles danys personals i/o materials ocasionats a les persones que participen en aquesta activitat.
Amb sentit comú i complint les regles de seguretat podem gaudir d'un JOC SEGUR i divertit. Toquem fusta i desitgem que no passi res a ningú.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada