Pàgines

dimarts, 27 de maig del 2014

A l'espera de la fase final, balanç de les eliminatòries


CRÒNIQUES DEL BÈLIT.

ESDEVENIMENT: 10è. CAMPIONAT DEL MÓN DE BÈLIT.
FASE ELIMINATÒRIA.
DATES: 17/05/2014 i 18/05/2014.                
LLOC:   JARDINS IGNASI BOSCH i REITG.
BARRI DE SANT NARCÍS/GIRONA.
El cotxe de GOOGLE MAPS a la recerca del camp del bèlit. (Foto: Quim Busquets)
TV3 negocia els drets televisius de la final del proper diumenge amb TV Sant Narcís. (Foto: Quim Busquets)
Arriba la fase eliminatòria, on els equips ja no poden permetre’s cap errada si pretenen seguir “vius” en el campionat.
La classificació de la fase de lliga ens deixava uns encreuaments ben interessants, més tenint en compte que aquesta fase eliminatòria es disputa al millor de dos partits, on una “relliscada” és recuperable.

El primer creuament, en la jornada de dissabte, enfrontava als OBÈLIT vs TOT BÈLIT. Els primers sortien com a clars favorits en haver assolit el segon lloc del grup A en la fase de lliga.
En el primer partit els OBÈLIT feien bo el pronòstic i s’imposaven per ajustat 425 “canes” per les 380 “canes” anotades pels TOTBÈLIT.
En el primer torn del segon partit els OBÈLIT augmentaven lleugerament la diferència, però en el segon torn assolien una molt pobra anotació de  140 “canes”. Amb aquesta situació, els TOTBÈLIT disposaven del seu torn d’atac per remuntar 210 “canes”. Era factible ... però va sorgir l’esperit defensiu dels OBÈLIT aconseguint eliminar a cinc dels sis llançadors i cedir unes insuficients 45 “canes” als TOTBÈLIT que veien com s’esfumava la possibilitat de classificació per a la propera fase.
El resultat global dels dos partit va ser, OBÈLIT 795 “canes”/TOTBÈLIT 630 “canes”.

La següent eliminatòria la disputaven DESIBÈLITS AEPC vs BELITAIRES. Ja en el primer partit es va poder observar una clara superioritat dels DESIBÈLITS AEPC apuntant-se 600 “canes” per 265 “canes” dels BELITAIRES. En el segon partit, encara es va fer més evident la diferència entre els dos contrincants. DESIBÈLITS AEPC sumaven 475 “canes”, mentre que els BELITAIRES només arribaven a 175 “canes”.
El total de l’eliminatòria es resolia amb un ben eloqüent DESIBÈLITS AEPC 1075 “canes”/BELITAIRES 390 “canes”.

Arribava el torn d’un molt esperat CANA-DENCS vs MOSQUETES MORTES amb pronòstic incert i molta rivalitat.
El primer partit determinava un torn per ambdós equips i una lleugera diferència de 120 “canes” favorables a les MOSQUETES MORTES. En el segon partit i en el primer torn CANA-DENCS  aguantaven bé la pressió però no aconseguien eixugar la diferència. Tot quedava per decidir en el segon torn i ... MOSQUETES MORTES amb bones accions atacants, 5 de 6 encerts dels seus llançadors posaven molt coll amunt l’eliminatòria als CANA-DENCS. L’únic reducte era intentar forçar la màquina en el darrer torn d’atac, aquesta possibilitat tampoc no va reeixir arran de la magnífica defensa dels MOSQUETES MORTES en cedir una sola acció d’atac i eliminar a 5 dels 6 llançadors dels CANA-DENCS.
El  resultat final va ser clar però, potser, una mica equívoc, MOSQUETES MORTES 1105 “canes”/CANA-DENCS 650 “canes”.

La continuació era, ELS BONS REVOLUTION vs TARONGES. Tots dos equips havien tingut una fase de lliga força erràtica, gens d’acord amb el seu potencial.
S’hi jugaven molt ... seguir en competició,  uns per intentar revalidar el títol -TARONGES- i els altres -ELS BONS REVOLUTION- per recuperar les sensacions viscudes en anys anteriors.
Semblava una eliminatòria oberta, però ben aviat els TARONGES van deixar clar el seu empeny en seguir lluitant per la renovació del títol aconseguint esborrar del camp a uns molt fluixos ELS BONS REVOLUTION amb un aclaparador 650 “canes” a 150 “canes”.
El segon partit tampoc no va canviar de to, amb un nou festival atacant dels TARONGES tot anotant 680 “canes” mentre ELS BONS REVOLUTION assolien 265 “canes”.
Destacar en aquesta eliminatòria les quinze -15- accions defensives anotades pel TARONGES.
Resultat final, TARONGES 1330 “canes”/ELS BONS REVOLUTION 415 “canes”.

La darrera eliminatòria programada, CASANOVA TEAM vs EL FORN.
També es tractava d’una eliminatòria ben oberta, sense clar favorit. El primer partit va acabar amb un ben ajustat CASANOVA TEAM 335 “canes”/EL FORN 300 “canes”. En el segon partit i en el primer torn, EL FORN aconseguia eixugar la diferència i agafar una lleugeríssima avantge.
El segon torn ho decidiria tot ... i va esdevenir un fet ben curiós, CASANOVA TEAM anotava més “canes” -270- però EL FORN amb 240 “canes” i sumant-hi 125 “canes extres” s’acabaria enduent l’eliminatòria.
Finalment, EL FORN 810 “canes”/CASANOVA TEAM 585 “canes”.

Amb aquests resultats, es classifiquen per a quarts de final, OBÈLIT, DESIBÈLITS AEPC, MOSQUETES MORTES, TARONGES i EL FORN, afegint-se als classificats d´ofici com a primers de grup de la fase de lliga -CAN BARRACA  i HG2- i CAÑI-ARME per decisió del CADB (Comitè Arbitral Disciplinari de Bèlit).

També, des d’aquí felicitar i agrair la participació dels equips que han quedat fora de competició, CASANOVA TEAM, ELS BONS REVOLUTION, CANA-DENCS, TOTBÈLIT i BELITAIRES ... fins l´any vinent!

Ara ja només ens cal esperar el sorteig del proper divendres dia 30 de maig per a conèixer els “emparellaments” dels quarts de final que es disputaran el dissabte 31 de maig en sessió de tarda a partir de les 16:00 hores i semifinals i final a disputar el diumenge 1 de juny en sessió de matí a partir de les 10:00 hores.

En les dues darreres dates moltes incògnites per a resoldre ...

... TARONGES, podrà revalidar el títol de vigent campió de món?
... CAN BARRACA i OBÈLIT, podran recuperar el títol de campió del món aconseguit en edicions anteriors?
... DESIBÈLITS AEPC, MOSQUETES MORTES, EL FORN, CAÑI ARME, després de vàries participacions, aconseguiran el títol de campió del món per primera vegada?
... HG2, mantindrà la seva condició d’invicte i guanyarà el campionat del món en la seva primera participació?
... qui assolirà el títol de MÀXIM CANADOR, MÀXIM RECOLLIDOR, MÀXIM MATACANA?  

Esperem que el proper diumenge 1 de juny  les incògnites quedin resoltes. 
Ja ho veieu, encara queda molt ... molt de bèlit.

BON BÈLIT PER A TOTHOM !.

Així sia.                                                                               “El cronista”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada